Lakás eladó!

Felújított házban lévő panellakásért sem fizetnek többet a vevők,  a korszerűsítés egyetlen eredménye, hogy hamarabb lehet a lakást  eladni.

Legfeljebb 5 százalékal lehet többet kérni a panelprogramban felújított lakásokért, de ezt a csekélyke előnyt hatástalanítja az óriási túlkínálat. Ingatlanirodák szerint tavasszal végre kissé beindult a piac. Van kereslet panellakásokra is, de ez elsősorban  a III. és a XI. kerületre jellemző , a városszéli lakótelepeken rosszabbak a kilátások.

60 négyzetméteres budai lakásért 9-12 millió forintot lehet kapni. Persze van, aki túlárazza a III. kerületi lakást a Római fürdő közelségére alapozva, akad olyan tulajdonos, aki 18 milliót remél az eladásból. A pesti oldalon nagyobb a választék és a szórás is az árban 7-15 millióért bőven van miből válogatni. A túlkínálat miatt a  hirdetésekben ma már kifejezetten hangsúlyozzák, hogy panelprogram keretében felújított ingatlanról van szó. Vidéken sokkal olcsóbbak a panellakások: Miskolcon 6 millióért, Ózdon 3,19 millióért hirdetnek 2009-ben felújított panel lakást. Az ország nyugati felében, Szombathelyen 7-10 millió között mozognak az árak.