Lakás eladó!

Ha már kiválasztottuk leendő lakásunkat fényképek és az ár alapján, esetleg már meg is néztük, de a környéket még nem jártuk be, sok hasznos informácdiót szerezhetünk az egyik biztosító erre a célra létrehozott oldalán.

Az AEGONdirekt.hu direktbiztosítási szolgáltató portálja 2010 májusában indította el az IngatlanELLENŐR.hu oldalát, melynek elsődleges célja, hogy pár kattintással információkat szerezzünk új, illetve jelenlegi lakhelyünkről. Ha valaki lakásvásárláson töri a fejét és új környékre költözne, előtte számos szempont alapján tud az oldal segítségével tájékozódni.

Akár utcaszinten is tájékozódhatunk a környék oktatási és egyéb intézményeiről, közlekedési lehetőségeiről, életkor és nemzetiségi eloszlásairól illetve a kriminalisztikai statisztikákról. Az objektív információk mellett, a látogatók saját szubjektív tapasztalataikat is feltölthetik a többi érdeklődő számára. Az oldal folyamatosan frissül, jövő évtől már egy új térinformatikai rendszerrel működik, aminek a segítségével akár 50 méteres pontossággal is lekérdezhetők az adatok. Emellett okostelefonon is elérhető lesz az alkalmazás, sőt térképes információkkal is bővül majd.

Mielőtt rászánnánk magunkat egy ilyen fontos és meghatározó döntésre,
hasznos, ha minden lehetséges információt begyűjtünk az új lakás környékéről. Mindenki saját szempontjai  szerint értékeli a környék adottságait, lehetőségeit. A gyerekeseknek fontos, hogy a közelben legyen  iskola, a nyugdíjasok csendes,levegős, biztonságos környezetre vágynak. Az egyetemisták az albérlet kiválasztásánál az egyetem közelsége mellett a központhoz, közösségi- és szórakozóhelyekhez közel fekvő lakásokat részesítik előnyben.

 

Használat a gyakorlatban - hogy is jön ez a lakáshoz?

Az induló képernyőn 3 mező díszlik: vezetéknév, keresztnév és e-mail cím. Hogy mi szükség az információszolgáltatáshoz a keresztnevemre, eleinte nem értettem, de némi gondolkodás után rájöttem, hogy alighanem az ezoterikus modul megfelelő működéséhez szükségesek ezek az adatok. Ha nem pipáljuk be a hozzájárulok jelölőnégyzetet, nem is enged továbblépni.

Tehát magyarra fordítva: nem kötelező a használat, ha nem adod meg elérhetőségeidet, mi sem adunk neked információt. Bízva a többség feledékenységében és hanyagságában, jó eséllyel lehet majd nyomni évekig a kéretlen reklámokat, cserébe az egyszeri, valóban sokrétű, de igen foghíjas információcsomagért. A benne szereplő adatok többsége nem a lakás közvetlen környékére, hanem a településre vonatkozik, néhány kétségkívül igen hasznos információval, de összességében nem ér fel 10 perc sétával az eladó lakás környékén. Ha 2 saroknyira letesszük a kocsit, s gyalog közelítjük meg a megtekintés tárgyát képező eladó lakást, miközben szogalmasan hol jobbra, hol balra pislantunk, ezerszer több - szubjektív, de az összképet meghatározó - benyomást szerezhetünk. Látvány, illatok, hangok, forgalom, egyszóval mindenre érdemes figyelni.

Tudomásul veszem, hogy a hozzájárulás megadása nem kötelező és elfogadom, hogy alábbi nyilatkozatom megtételével vehetem igénybe a szolgáltatást.
Hozzájárulok ahhoz, hogy az AEGON Magyarország cégcsoport részemre elektronikus reklámcélú hirdetéseket, elektronikus leveleket (e-mail) küldjön. A hozzájárulást bármikor, térítésmentesen visszavonhatom, amelyre minden reklámcélú levélben és a jelen weboldalon is lehetőségem van.

a mező bejelölése nélkül nem léphet tovább!

- ordít ránk, ha nem pipáltuk be, hogy igenis ragaszkodunk a nekünk küldendő reklámleveleikhez, sőt követeljük azt.

Kevésbé tolakodó, udvariasabb és valószínűleg hatékonyabb komponense a rendszernek az ingyenes e-könyv elküldésének felajánlása, amelyre valószínűleg szinte mindenki önként, dalolva adná meg a az elektronikus levélcímét.

A telefonszám megadásával hozzájárulok ahhoz, hogy az AEGON Hitel Zrt. telefonon (telefonhívás, sms) megkeressen termékeiről szóló tájékoztatással, valamint ugyanezen célból az AEGON Magyarország cégcsoport reklámcélú telefonhívásokat (telefonhívás, sms) kezdeményezzen. A hozzájárulást bármikor, térítésmentesen visszavonhatom, amelyre minden reklámcélú levélben és a jelen weboldalon is lehetőségem van.

Felhívjuk szíves figyelmét, hogy a most megküldött elemzés több különböző, a világhálón is hozzáférhető adatbázisból is felhasznál információkat, amelyek pontosságáért felelősséget vállalni nem tudunk. Az elemzés nem helyettesíti a személyes objektív és szubjekív tapasztalatokat az adott településről és utcáról.

Egy próbát mindenképpen megér, a cím:

www.ingatlanellenor.hu/