Lakás eladó!

Hetven angyalföldi családnak marad emlékezetes 2010. karácsonya,  nekik új bérlakást hozott a Jézuska.

A XIII. kerületi Önkormányzat, az Angyalföld-Újlipótváros-Vizafogó Vagyonkezelő Zrt. és a Hérosz Zrt. 70 lakásos önkormányzati tömböt avatott fel röviddel az év vége előtt. A Zsinór utca 38-40. sz. alatti házban rászorulók bérelhetnek otthonokat. A kivitelező Hérosz nyílt közbeszerzésen nettó egy millárd forintos díjat vállalt, s ezzel nyert.

Az önkormányzat a 2006 és 2010 között 200 bérlakás megépítését tűzte ki célul. Eddig elkészült a Lőportár utca 7. sz. alatt egy 54 lakásos lakóépület, melybe 2008 szeptemberében költöztek a bérlők és egy 30 lakásos lakóépület a Reitter Ferenc utca 13. sz. alatt, amit 2009 júniusában vettek birtokba lakói. Az Ambrus utca 6. sz. alatt ez év augusztusában történt meg a 45 lakásos bérház átadása. A négy lakóépülettel az önkormányzat teljesíti bérlakás-építési ígéretét .

 

A Zsinór utcában található ház két egyesített telken épült, területe 2672 m2 . A két belső udvari szárnnyal kialakított épület földszint + 4 emelet + tetőtér kialakítású, az udvari szárnyak földszint + 5 szintesek. A lakások az előzetesen felmért igényeknek megfelelően készültek. Közöttük16 garzon, 42 db 1,5-2 szobás, 12 db 3-3,5 szobás lakás, az átlagos lakás-alapterület (erkélyek nélkül) 50,4 m2, a legkisebb lakás 34 m2-es, a legnagyobb 80 m2-es.

Az épületek között belső kerteket alakítottak ki, hogy ott a lakók megtalálják a szabadtéri pihenésüket. A zöldterületet automata locsoló berendezéssel látták el. Minden lakáshoz egy telken belüli gépkocsi tároló és 1,5-2 m2-es tároló helyiség épült. Az épületek első osztályú minőségben készültek, igényszintjük megfelel a piaci viszonyok között értékesítésre szánt lakások minőségének. Az építkezéseknél kiemelt gondot fordítottunk a mozgássérültekre, minden épület akadálymentes.

A Zsinór utca 38-40. sz. alatt épülő 70 lakásos ház a környezetében ugyanolyan fejlődést indíthat el, mint az elsőként épült bérház a Petneházy utca 61-63. sz. alatt, ahol az önkormányzati építkezés után új házak készültek és a Petneházy utca – Jász utca – Országbíró utca és Béke út által határolt területen már csak új épület található.

 

forrás: ingatlanmenedzser.hu