Lakás eladó!

A Gyálon élő Virág Ibolya elveszítheti a házát, de a törlesztőrészleteket akkor is fizetnie kell. Az OTP Bank teljesíthetetlen feltételeket szabott, hogy megtarthassa ingatlanát, az értékbecslő pedig  félárat adott meg. De miért? A szakképzett ember nem hülye. Pláne nem ingyen hülye.Hiénák magánérdekei a háttérben?

Virág Ibolya évek óta járja kálváriáját, mert a felhalmozódott tartozása miatt az OTP Bank felmondta a vele kötött kölcsönszerződést. A nő házára árverést hirdettek meg hétfőn Ráckevére, ám az aukció pár percig tartott csak, mert a végrehajtó felfüggesztette, mivel a hivatalos értékbecslés a gyáli ingatlant a piaci ár alig több,  mint felére értékelte.

Virág Ibolya 2004-ben vett fel nyolcmilliós kölcsönt, azonban akkori párkapcsolata megromlása miatt nem tudta fizetni a törlesztőrészleteket. Két lányával a házban maradt, de tartozásai felhalmozódtak. A bank 2009 márciusában felmondta a vele kötött hitelszerződést, és az asszony nővére hiába vállalta, hogy átvállalja a törlesztést, vele nem szerződtek. A pénzintézet nem fogadta el az egy jóakarója által felajánlott egymillió forintot a hátralék kifizetésére, helyette havi 300 ezer forintos részletfizetést ajánlott, ami a nő számára elfogadhatatlan volt. Megengedte ugyan a bank, hogy ehhez eladja a házát, de ez a pangó ingatlanpiacon eddig nem sikerült. Virág Ibolya ügyvédjével a Dabasi Városi Bírósághoz fordult, mert szerinte a hitelszerződés néhány pontjában a bank törvényt sértett. A tárgyalás február 21-én kezdődik.

 

 

 

forrás: hvg.hu