Lakás eladó!

a lakáspiacot érintő kormányzati támogatások pozitív változást hozhatnak mind a folyamatosan csökkenő értékű panellakások eladásában, mind a bérbe adás - alacsonyabb rezsiköltségek révén javuló - kilátásaiban

A bejelentett panelpogramnak több pozitív hozadéka is lehet; a tulajdonosok szempontjából egyrészt a fenntartási költségek csökkenhetnek a felújításon átesett lakások esetében, másrészt értéknövelő tényező lehet a korszerűsítés.

Piaci szempontból azért jó hír a program, mert az Otthon Centrum adatai szerint a válság óta, főleg 2008-ról 2009-re a panellakások árai csökkentek a legnagyobb mértékben, és ezek a felújítások tompíthatják a panellakások értékvesztését.

A felújítás a lakás eladhatóságát is javítja, mivel a vevők esetében fontos döntési szempont lehet, hogy az épület átesett-e panel programon vagy sem.

Az alacsonyabb rezsi a panellakások kiadásában is szerepet játszhat. A panellakások az olcsó albérletet keresők körében kedveltek, de az albérlőnek mindig fő szempont a rezsi nagysága. A felújításokkal csökkeni fog a rezsi, ami növelheti a korszerűsített panellakások kiadhatóságát."

 

 

 

 

forrás: penzcentrum.hu