Lakás eladó!

Hozzávetőleg harminc illegális lakásfoglaló költözött be a miskolci avasi lakótelep egyik üresen álló lakásába - közölte az MR1-Kossuth Rádió. A  kiköltöztetés napján a lakásfoglalók "elszivárogtak", vádemelés az ügyben áprilisban lehet.

"Nem kérdeztek semmit, egész egyszerűen csak beköltöztek. Az avasi lakótelep egyik üresen álló lakása olyan volt a számukra, mint egy főnyeremény. Könnyen jött, és ami a legfontosabb: egyetlen fillérjükbe sem került. Talán fel sem tűntek volna senkinek, ám ők hangosan szerettek örülni a megszerzett javaknak: az avasi panelben volt buli, késelés, liftrongálás és befizetetlen csekkek is" - írja honlapján az MR1-Kossuth Rádió.

A lakók azt mondják, az önkényes lakásfoglalók, akik egy elhunyt tizedik emeleti ingatlanába költöztek be, lehettek vagy harmincan. Nem fizettek semmiért, és megkeserítették az ott lakók hétköznapjait: piszkot csináltak, hangoskodtak, a lakókat rendszeresen fenyegették, a liftet pedig elrontották, hetek óta nem működik. A kiköltöztetés napján elszivárogtak, az önkormányzat munkatársai pedig az alapos fertőtlenítés után lakatot és vaspántot tettek az ajtóra.

Varga Gábor, a térség önkormányzati képviselője a helyszínen azt mondta, a gond az, hogy a kiköltöztetéshez bizonyítani kell, hogy a lakók jogtalanul költöztek be a lakásba. Jelenleg az ügyészségen tart az ügy, vádemelés talán áprilisban jöhet. A megnyugtató megoldást ebben az esetben nehezíti az is, hogy a lakással kapcsolatban egy hagyatéki eljárás is folyik - tette hozzá a politikus, aki a gondokat látva törvénymódosítást is javasol: azt szeretné, ha a szociális ellátásból is letilthatók lennének a károkozás költségei.