Lakás eladó!

Április második hetében döntenek, 13 milliárd forintos forrásból 20-23 ezer panellakás energetikai korszerűsítése  kezdődhet meg

Megszületik a döntés április második hetében, hogy 13 milliárd forintos forrásból megkezdődhet 20-23 ezer panellakás energetikai korszerűsítése - mondta el Fellegi Tamás nemzeti fejlesztési miniszter Debrecenben.

A kvóta-értékesítés függvényében bővül a panelfelújítási program - tette hozzá a tárcavezető az Új Széchenyi Terv országjáró körútjának befejező állomásán.
Fellegi Tamás hangsúlyozta : az Új Széchenyi Terv prioritása, miszerint egyszerre valósuljon meg a munkahelyteremtés, a gazdasági növekedés és a versenyképesség növekedése, csak a kormány és a helyi szervezetek, vállalkozások együttműködésével valósulhat meg.

Egyszerűsítették a támogatási folyamatot is, a korábbi 24 jogszabály helyett immár egyetlen kormányrendelet szabályozza a támogatást, miközben a kormányváltás óta háromszorosára nőtt a kifizetések üteme.

A korábbi 22 milliárd forint helyett ma már havonta átlagosan 65 milliárd forintot utalnak ki a nyertes pályázóknak - fűzte hozzá.
Fellegi Tamás tájékoztatása szerint ebben az évben eddig 153 milliárd forint támogatást kaptak elsősorban a kis- és középvállalkozások.

Jelenleg 56 600 pályázat van a rendszerben, 2010, júniusa óta 8000 új pályázatot fogadtak be - jegyezte meg.
A nemzeti fejlesztési miniszter külön szólt a 2007-2009 közötti időszakban vizsgált pályázati szabálytalanságokról.

Fellegi Tamás közölte, hogy 2011 nyarára elkészül az új közbeszerzési törvény, amely átlátható, gyors és olcsó szabályozás lesz.