Lakás eladó!

Aki ki akarja festeni eladó lakását, feltétlenül tegye meg még a tél bekövetkezte előtt. Néhány jótanács azoknak, akik elmulasztották a festést vagy meszelést:


1. Csak megbízható, szaküzletben vásárolt festéket használjunk, ne mindenféle olcsó, ám rossz minőségű festékkel kenjük le lakásunk külső vagy belső falait! A gyenge minőségű festék hamar málladozni kezd, és ez igen rossz benyomást kelt akkor, ha például el akarjuk adni a lakást.


2. Ne egyedül fessünk! Több szem többet lát, egy külső szemlélő jobban észreveszi, ha például egy kis részen nem egyenletesen kentük fel az "anyagot".


3. Ha valaki világos színárnyalatot választ, ne úgy érje azt el, hogy a valamivel sötétebb színű festéket felhígítja! A narancssárga nem egyenlő piros + víz. Az ilyen, házilag összekotyvasztott  színárnyalatok sohasem lesznek olyanok, mint azt eredetileg elképzeltük, ráadásul fedőképessége is csökken, több réteg szüséges ahhoz, hogy ne látsszon át a régi festék.


4. Soha ne használjuk ugyanazt a színárnyalatot belül és kívül! Ez unalmassá, egyhangúvá teszi a lakást!


5. Minél vékonyabb ecsetet használjunk, mert azzal mód nyílik a kisebb hibák korrigálására. A vékonyabb ecset azonkívül bejut a kisebb, rejtett zugokba is.


6. Mindig egyszerre fessünk, a száradás miatt. Ha festünk egy kicsit szerdán, meg egy kicsit csütörtökön, a száradás miatt a színárnyalat eltérhet.


7. Ha újoncok vagyunk e területen, ne akarjunk túl nagyot harapni! A nagyobb, egy síkban fekvő  felületekhez hívjunk inkább szobafestőt!

8. Ha lakásunk nagy alapterületű, értékes területen helyezkedik el, vagy kiemelkedő felszereltségű, ne kockáztassuk pár százezer forint megspórolásáért az összbenyomás romlását, amely értékesebb lakások esetében akár milliós árveszteséget is jelenthet. Az exkluzív környezetben fekvő, nagy értékű eladó lakás festését minden esetben bízzuk szakemberre, lehetőleg referenciákkal rendelkező, a környezetünkben valaki által már ismert festőre.